Türkiyede ki issizlik, pahalilik, gida ürünlerinin üretiminde ki düsüs, sehirlerde ki güvenlik sorunu ciddi olarak konusulmuyor. Her zaman korku olusturacak ve demokrasiden dem vuracak gelismeler olusturulup toplum kutuplastirilarak AKP secim zaferi kazanmaktadir. Bu gerilimler ülkeyi o kadar geriyor ki kahve sohbetlerinde vatandaslar biribirlerine "..80 sene siz idare ettiniz simdi biz idare edecegiz isinize gelirse bu böyle.." diyecek kadar tehlikeli durumdadir. ( bu konusmaya bire-bir sahit oldugum konusmadir, daha sonr abu konuda yazacagim )
Toplum demokrasiyi sahiplenmeye öyle yönledirildi ki bu ugurda anti demokratik uygulamalar bile hos görülür hale geldi. Yani kismi olarak sivil bir dikta uygulamasi adim adim görülmektedir. Bu yolda giden iktidar "ben yaptim oldu " düsüncesi ile muhalefeti silkelerken "acilim" politikasi ile yeni bir gerilim olusturmak istedi, fakat -bence pazarlik yapilanlar pazarligi bozdu- habur kapisi ile baslayan gelisme toplumda cok büyük tepki alinca kismen geri adim atilsa bile asil gercek AKP nin oy kaybetmesidir. Bunu gören bazi kesimler faaliyet gecti!
Nedir bu faalyietler!? Geriye dönüp bakalim 22 temmuz secimlerine giderken ne tür olaylar yasamistik?
1- 27 Nisan e-muhtira adi verilen Büyükanit imzali bildiri yayinlanmis, bu bildiriye genel bir karsi cikis ve AKP yi desteklemek icin cok güclü bir toplum destegi gerceklesti.
2- CHP Abdullah Gül ün Cumhurbaskanligina karsi cikarken bilerek sergiledigi tutum mecliste iki parti olmamasiydi, bunun icin toplumun mukaddes saydigi konular üzerinden saldirdi ve AKP ye destek sagladi. ( bkz. o tarihte CHP aciklamalarina)
Nu ärenekleri cogaltabiliriz, iste bu örneklerle bugüne bakiyoruz.
Issizlik, pahalilik dahil olmak üzere bütün olumsuzluklar devam ediyor. Acilimile AKP nin büyük bir oy kabi yasadigi kesin, iste böyle bir ortamda GenelKurmay Baskani cikip Oruc Reis Firkateyninde verip veristiriyor! Alisilmis olay AKP yanlilialri bunu cok iyi degerlendirip veryansin ediyorlar! Sunu hic sormuyoruz," yahu bu Genel Kurmay baskani konusuyor ve elstiriyoruz da bunun baglioldugu siyasi güc yani Milli Savunma Bakani veya BAsbakan konu ile ilgili neden herhangi bir islem yapmiyor."
Asli olan Milli Savunma Bakaninin ordumuza karsi yapilan saldirilar veya ordumuz ileilgili konularda aciklama yapmasi gerekir ama bakanlik suskun!
Kimse bu iki siyasimiradeyi sorgulamazken ( AKP yanlilarindan ) AKP nin oy degirmenine su tasiyan genelkurmay baskanini neden elestiriyor merak ettigimkonusur!
Gelelim ikinci hususa, Patrik Bartholomeos'un röüörtaji! AKP hükümetinin patrigin sahsinda yaptiklari herkez tarafindan takdire sayandir. Hatta son ABD gezisinden sonra Sayin Basbakanin yaptigi basin toplantisinda ruhban okulu ileilgili soruya verdigi cevap cokilgincti, sayin Basbakan ".. konu AIHM de verilecek karara uyacagiz..." cümlesini kullandi ki AIHM nin ruhban okulunun acilmasi lehinde karar verecegini dag basinda ki coban bile bilmektedir.!
Hele konu ileilgili bugün Haber Türk de Fatih Altaylinin yazisinida okuyunca süphelerin iyiyce artiyor, Fatih Altayli Patrik Bartholomeos ile yapilan rüpürtaji 7 aydir bekletildigini yaziyor!! Neden bekletildigini soruyor, ben de diyorum ki Patrik Bartholomeos da AKP oy degirmenine su tasiyacak bu röüörtajdan haberi vardi ABD li TV kanali bunu bilerek sakladi AKP nin SIKISTIGI dönemde ic siyasette elini güclendirmek icin.
Simdi AKP cikip ".. iste bakin bana Hiristiyanlar bana karsi siz sahip cikin.." diye anadoludan oy istediginde hangi anadolu evladi buna karsi cikacak. Elinde bu kadar yazili ve sözlü basin destegi olan bir iktidarin bunu islemesi cok kolay olur. Sayin basbakan iktidara gelirken "toplummühendislerine " kiziyor ama simdi toplumu onun toplummpühendisleri yönlediriyor ve de cok basarililar.
Ne diyleim herkezin bir hesabi var, anadolu topraklarinda yasayan salih vatandasinda bir hesabi var cünkü onalr yillardirüzerinde yapilan ince hesaplara cokiyi cevaplar vermislerdir.
saygilarimla
Ilker