+ Bilgi Diyari » SERBEST KÜRSÜ » Siyaset Köşesi
|- "Böyle Siyaset Istemiyorum"

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: "Böyle Siyaset Istemiyorum"  (Okunma sayısı 160 defa)

Çevrimdışı ilker cetin

• Administrator
  • Newbie
"Böyle Siyaset Istemiyorum"
« Yanıtla #1 : Ocak 01, 2010, 08:50:02 ÖS »
Merhaba
Günün yorgunlugunun ardindan koltuga oturup televizyonu actim.
Meclis televizyonun da 2010 yili bütce görüsmeleri vardi, Sayin Basbakan kürsüde konusuyordu bir anda sok oldum! Sayin Basbakan oturumu yöneten meclis baskanina döndü “… baskan sen mi susturacaksin ben mi susturuyum..” simsekler cakti beynimde korkular depresti yüregimde! Bir Basbakan meclis baskanina emreder vaziyette konusuyor!! Yani “..ben seni sectirdim, benim dedigimi yapacaksin..” manasi cikacak bir hitap !
Sanki dikta rejimlerinde atanan kukla meclislerin oturumlari gibi! Sasirdim, üzüldüm, korktum!
Sasirdim cünkü; bütce konusmasinda muhalef de iktidarda bütce ve rakamlar degil ilgisiz konular konusuluyor ülke geriliyordu, iktidarin istedigini muhalefet bilerek veya bilmeyerek destek veriyordu. Vatandas kimsenin umurunda degil, dünyanin en pahali benzini kullanan bir ülkenin sanayicisi ihrac ettigi ürünü nasil üretiyor nasilrekabet edecek!?  Dolayli vergilerin basini almis giderken, Maliye Bakaninin yaptigi aciklamayla bu vergilerin arttirilacagi veya yenileri getirilecegi söylenirken bunun yükünü kimin cekegini konusmadan baska tellerde caliyorlardi yüce meclisin catisi altinda! Isvicreden daha pahaliya kiyma alan iscinin (alabiliyorsa) ayliginin isvicreli iscinin ayliginin sadece % 10 oldugunu kimse konusmuyordu.! Almanya basbakani 2010 yeni yil mesajini yayinliyor 2010 icin cok calisilmasi gerektigini, cok zor gececegini söylüyor, ortalama her aileye ayda 350 € iyilesmenin olacagi Almanya basbakani bunlari acik yüreklilikle söylerken benim basbakanim 2010 yilinin cok iyi olacagini söylüyor ve arkasindan zam yagmuru geliyor ! Hangisi inandirici sizce!

Üzüldüm cünkü; Benim ülkem bunlara layik degil, daha güzeline daha iyisine layik. Genc nüfus cogunlugu, insanlarinin birseyler yapma hevesi siyasilerin gereksiz tartismalarinin girdabinda boguluyor malasef enerjimiz bos tartismalar icin de yok olup gidiyor! Iste bunun sonucunda korkuyorum!
Cünkü; Tanidigim iki insanin yapmis oldugu tartisma sonucunda birinin “..80 sene siz idare ettiniz simdi biz idare edecegiz Türkiyeyi, isinize gelirse böyle..” sözleri korkuttu beni. Her ikisini de tanidigim bu insanlar dan o ifadeyi kulanan insandansa digeri daha mütedeyyin hos görülü ve hicbir zaman CHP veya MHP ye oy vermis biri degildir.!
Iste bundan korktum insanlari biribirine düsürecek cekismeye götürecek siyasilerin konusmalari davranislari yarin siyaset disindaki yerlerden medet umulmasina sebeb olabilir,
Ne diyelim korkularimizdan arinilmis hosgörünün lafda degil davranista yasandigi Türkiye de bulusmak umudu ile.
Saygilarimla
ilker